Ιταλικό ψωμί με υπέροχη γεύση, ξεχωριστό για τα αρώματά του. Ο Γιώργος Αρναουτάκης μας έφτιαξε σπιτική focaccia και αξίζει να τη δοκιμάσετε στο σπίτι! Καλή απόλαυση!!!

 

Υλικά που θα χρειαστούμε:

1 κιλό αλεύρι σκληρό

300 ml νερό (χλιαρό)

150 ml γάλα

2 κ.γ. ζάχαρη

2 κ.γ. αλάτι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

40 γρ. μαγιά νωπή

Δενδρολίβανο

Κρεμμύδι ξερό

Αλάτι χοντρό

 

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά με το αλάτι και τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Με τα ¾ από το αλεύρι κάνουμε ένα λακκάκι στον πάγκο της κουζίνας και ρίχνουμε μέσα τη διαλυμένη μαγιά, το γάλα και το λάδι. Ανακατεύοντας σταδιακά, ομογενοποιούμε το μείγμα μας και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι που κρατήσαμε(μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια). Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να φουσκώσει για 60’-90’. Μετά το πρώτο φούσκωμα ανοίγουμε ένα αφράτο ζυμάρι (που αν θέλουμε εμπλουτίζουμε με λίγο δενδρολίβανο) και το τοποθετούμε σε αλευρωμένη λαμαρίνα. Μόλις το ζυμάρι μας διπλασιαστεί κάνουμε τις χαρακτηριστικές τρύπες που έχει η focaccia με το δάκτυλό μας. Πασπαλίζουμε με δενδρολίβανο, στρώνουμε φέτες κρεμμυδιού (όσο μας αρέσει!), και ρίχνουμε χοντρό αλάτι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Μόλις ξεφουρνίσουμε, ραντίζουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο.

Καλή απόλαυση!!!

 

Print Friendly

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.