Το παραμύθι της Σοφίας Κλιάνη «Το μηδέν μασκαρεμένο έχει μυστικό κρυμμένο» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη σε εικονογράφηση της Λιάνας Δενεζάκη.

 

Η ζωή στο Αριθμοχώρι ήταν πέρα για πέρα βαρετή… Οι κάτοικοί του οι αριθμοί κρατούσαν μια παράξενη παράδοση σύμφωνα με την οποία κανένας δε μιλούσε σε κανέναν. Για την ακρίβεια, κανένας δε μιλούσε σε όποιον δεν ήταν ίδιος με αυτόν ή όποιον άνηκε σε άλλη οικογένεια.

Αυτά όμως, μέχρι που ο πιο μοναχικός κάτοικος του Αριθμοχωριού, ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό χωρίς φίλους και οικογένεια, μη μπορώντας άλλο πια να αντέξει την περιφρόνηση των άλλων αριθμών σκαρφίζεται ένα σχέδιο… Αποφασίζει να απαρνηθεί τον εαυτό του και να μασκαρευτεί σε κάτι που μια για πάντα θα του αλλάξει τη ζωή… Θα καταφέρει, όμως, να κρατήσει καλά κρυμμένο το μυστικό του; Πόσο θα φέρει τα πάνω κάτω στο Αριθμοχώρι η μικρή αυτή σκανταλιά του μηδενικού;

Ένα παραμύθι με πρωταγωνιστές τους αριθμούς, που μιλά για την ανεκτίμητη αξία της φιλίας και της συλλογικότητας. Μια γλυκιά ιστορία που μας θυμίζει πως το «όλοι μαζί» είναι πάντα πιο σπουδαίο, πιο δυνατό από το «ο καθένας μόνος» που ώρες-ώρες καταντάει βαρετό!

 

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο στο ηλεκτρονικό κατάστημα και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Print Friendly

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.