Ένα από τα έθιμα των ημερών είναι και η βαφή των αυγών. Τι γίνεται, όμως, όταν θέλουμε να πάρουν μέρος και τα παιδιά και φοβόμαστε τις βαφές του εμπορίου; Είναι απλό… Φτιάχνουμε τη βαφή μόνοι μας!

 

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει πολύ πιο προσεκτικοί στις επιλογές μας, κυρίως όσες έχουν να κάνουν με τη διατροφή. Έτσι, είναι λογικό να απορρίπτει κανείς τις βαφές αυγών του εμπορίου που περνούν μέσα και χρωματίζουν το αυγό… Μία από τις πιο οικολογικές λύσεις είναι να βάψουμε τα αυγά μας με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Στη διαδικασία μπορούν άνετα να πάρουν μέρος και τα παιδιά μας, αφού πρόκειται για εντελώς ακίνδυνα χρώματα!

Η διαδικασία είναι απλή:

Σε ένα μπολ με χλιαρό νερό ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας ξύδι και μερικές σταγόνες από το χρώμα (ή τα χρώματα!) της επιλογής μας. Βυθίζουμε τα βρασμένα μας αυγά και τα αφήνουμε για περίπου δέκα λεπτά. Με ένα κουτάλι βγάζουμε προσεκτικά τα αυγά, τα σκουπίζουμε και τα γυαλίζουμε.

Extra tip:

H βαφή εφαρμόζει εξαιρετικά και σε σκούρα αυγά. Ωστόσο, αν θέλουμε να πετύχουμε ρομαντικές παστέλ αποχρώσεις, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άσπρα αυγα!

 

Καλή επιτυχία!!!

Print Friendly

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.