Η ιδέα είναι υπέροχη και η εκτέλεση πανεύκολη! Για λάτρεις του αβοκάντο και όσους δεν ξέρουν ακόμα πόσο θα τους αρέσει! Μια ακόμα απόδειξη ότι «νόστιμο» δε σημαίνει και «ανθυγιεινό»!

Της Σοφίας Κλιάνη

 

Την ιδέα τη βρήκα στο διαδίκτυο και μου φάνηκε ενδιαφέρουσα! Με αφορμή την νέα τάση της διατροφής που έχει αναδείξει το αβοκάντο σε νούμερο ένα προϊόν, μοιράζομαι τη συνταγή μαζί με κάποιες παρεμβάσεις!

Υλικά που θα χρειαστούμε:

2 μεγάλα αβοκάντο σε φέτες

Χυμό από μισό λάιμ (προαιρετικό)

¼ της κούπας αλεύρι (της αρεσκείας μας)

1 αυγό

Μία κούπα φρυγανιά τριμμένη (ή νιφάδες καλαμποκιού τριμμένες)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

 

Εκτέλεση:

Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας στο ταψί μας και απλώνουμε μία κουταλιά λάδι. Στύβουμε το λάιμ (ή και λεμόνι) και περιχύνουμε τις φέτες αβοκάντο για να διατηρήσουν το χρώμα τους κατά το ψήσιμο (αυτό το βήμα είναι προαιρετικό) . Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι . Βουτάμε το αβοκάντο στο αλεύρι , στη συνέχεια στο αυγό και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά (ή τα corn flakes) .

Τοποθετούμε μία στρώση στο ταψί . Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι ή ιδανικά το ψεκάζουμε. Αυτό θα βοηθήσει τις κροκέτες μας να είναι τραγανές .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι τα αβοκάντο να πάρουν χρυσό χρώμα . Εάν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον λάδι για να γίνουν πιο τραγανά.

 

Extra tip:

Για μια vegan εκδοχή της συνταγής θα μπορούσε να αντικατασταθεί το αυγό από μισή κούπα νερό. Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το νερό και βουτάμε τις φέτες πρώτα εκεί και μετά στη φρυγανιά.

 

Καλή απόλαυση!!!

 

 

 

Πηγή συνταγής και φωτογραφίας εδώ

Print Friendly

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.