Το Σαββατοκύριακο είναι μια καλή ευκαιρία για μικρές και μεγάλες αποδράσεις με την οικογένεια. Τι γίνεται, όμως, όταν ο οδηγός-μπαμπάς και η συνοδηγός-μαμά έρχονται αντιμέτωποι με την επαναλαμβανόμενη απορία των συνεπιβατών-παιδιών «Μπαμπά φτάσαμε; Τώρα; Μήπως τώρα φτάσαμε; Ε, πότε θα φτάσουμε;»…

Της Σοφίας Κλιάνη

 

Ακολουθεί μια λίστα με 13+1 παιχνίδια αυτοκινήτου για να είμαστε όλοι χαρούμενοι στο ταξίδι μας!!!

 

1. Μπλοκ ζωγραφικής-άλμπουμ αναμνήσεων. Τα παιδιά μπορούν να έχουν μαζί τους ένα μπλοκ στο οποίο θα ζωγραφίζουν εικόνες από το ταξίδι τους, έτσι ώστε να δημιουργήσουν ένα ωραίο ενθύμιο. Για μεγαλύτερη ευκολία, μπορούμε να βάλουμε ειδικούς δίσκους στις πλάτες των καθισμάτων οδηγού και συνοδηγού!

 

2. Τραγούδι. Είναι ένας τρόπος να περνάει ευχάριστα η ώρα και παράλληλα ξεδιπλώνονται ταλέντα!

 

3. Αστεία τραγούδια. Οι οδηγίες είναι απλές: παίρνουμε ένα τραγούδι που το ξέρουμε όλοι π.χ. Όταν θα πάω κυρά μου στο παζάρι και το τραγουδάμε ομαδικά (για ζέσταμα). Αφού γίνει αυτό, αλλάζουμε όλα τα φωνήεντα του τραγουδιού σε ένα, δηλαδή τραγουδάμε Άταν θα πάα καρά μα στα παζάρα, Ίτινθιπίικιρί μι στιπιζίρικ.ο.κ. Χαμένος φυσικά , είναι αυτός που θα μπερδευτεί.

 

4. Μάντεψε το σκοπό. Κάποιος σφυρίζει ή μουρμουρίζει ένα ρυθμό και οι υπόλοιποι προσπαθούν να μαντέψουν ποιο τραγούδι είναι.

 

5. Πόσα είναι τα 500 μέτρα; Ατομικό, σιωπηλό παιχνίδι κατά τη διάρκεια του οποίου κοιτάς έξω από το παράθυρο και προσπαθείς να υπολογίσεις πότε θα εμφανιστεί το επόμενο κολωνάκι της εθνικής οδού.

 

6. Πινακίδα μπροστινού. Το αυτοκίνητο που προπορεύεται έχει ένα ενδιαφέρον, αφού θα περάσουμε χρόνο μαζί. Ο αριθμός κυκλοφορίας του, λοιπόν, μπορεί να μας διασκεδάσει παίζοντας μονά-ζυγά, προσθέτοντας τα νούμερα ή, γιατί όχι, κάνοντας πολλαπλασιασμούς.

 

7. Το μέτρημα. Στο παιχνίδι αυτό βάζουμε ένα κοινό στόχο: να μετρήσουμε πόσα Χ αντικείμενα θα βρεθούν στο δρόμο μας! Μπορούμε να ψάχνουμε ταξί ή κόκκινα αυτοκίνητα ή μηχανάκια. Αν το ταξίδι μας είναι μέσα στην πόλη, μετράμε περίπτερα ή φαρμακεία ή φανάρια!

 

8. Ο μάντης. Πρόκειται για παιχνίδι μυαλού που στόχο έχει να τρομάξει τους συνεπιβάτες σου αν βγει αληθινό! Λέμε για παράδειγμα « Πιστεύω πως το 7ο αυτοκίνητο που θα συναντήσουμε θα είναι μπλε» και απλά περιμένουμε!

 

9. Βρες τι σκέφτομαι. Κάποιος από την παρέα βάζει κάτι στο μυαλό του (αντικείμενο, πρόσωπο, φαγητό κλπ) και οι υπόλοιποι προσπαθούν να το βρουν κάνοντας ερωτήσεις με τη σειρά.

 

10. Είδα κάτι. Παρόμοιας λογικής με το προηγούμενο παιχνίδι, μόνο που αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι κάτι που συναντήσαμε στο δρόμο.

 

11. 3,2,1.Πρόκειται για μια απλή αντίστροφη μέτρηση σε φανάρι, στον χρόνο που πιστεύουμε πως θα γίνει πράσινο!

 

12. Όνομα- Ζώο- Φυτό.Πρόκειται για μια παραλλαγή του γνωστού παιχνιδιού, μόνο που παίζεται προφορικά αφού δεν έχουμε χαρτιά.

 

13. Διάλεξε γράμμα. Κάποιος λέει από μέσα του το αλφάβητο και κάποιος τον σταματάει-γνωστή εκκίνηση πολλών παιχνιδιών! Το γράμμα στο οποίο σταματήσαμε είναι κ αυτό από το οποίο πρέπει να ξεκινάν όλες οι λέξεις που θα βρούμε. Χάνει όποιος κολλάει ή όποιος επαναλαμβάνεται.

 

13+1. Πες το παρακάτω. Κάποιος ξεκινάει να αφηγείται μια φανταστική ιστορία και ο επόμενος πρέπει να τη συνεχίσει. Ιδιαίτερα ανατρεπτικό παιχνίδι, αφού βλέπεις την ιστορία που είχες στο μυαλό σου να καταστρέφεται πολλές φορές!

 

Καλό σας ταξίδι!!!

 

Print Friendly

Related Posts

2 Σχόλια

  1. Martha

    Ωραίες ιδέες όλες!
    Τις σημειώνω γιατι τωρα που έρχεται καλοκαιράκι θα κάνουμε πολλές διαδρομές με το αυτοκίνητο.

    Απάντηση

Leave a Reply

Your email address will not be published.