Τα τρουφάκια αποτελούν αγαπημένο γλυκό και ασφαλή επιλογή για ένα γρήγορο κέρασμα. Προσαρμόζοντας τη συνταγή ώστε να είναι καταλληλότερη για παιδιά, αφαιρέσαμε το αλκοόλ και τη ζάχαρη… Το αποτέλεσμα; Θα σας ξετρελάνει!

 

Συνταγή του Γιάννη Μάγκου

 

Υλικά

250 γρ. κουβερτούρα (τουλάχιστον 70% κακάο)

250 γρ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά

2-3 φακελάκια αρωματικό τσάι (αχλάδι, φράουλα, λεμόνι, καραμέλα, κρόκο Κοζάνης ή ό,τι άλλο προτιμάτε)

κακάο για την διακόσμηση

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος χωρίς να βράσει. Αποσύρουμε απο την φωτιά, προσθέτουμε τα φακελάκια του τσαγιού και αφήνουμε να μουσκέψουν για 4-5 λεπτά και να βγάλουν όλα τα αρώματά τους.

Στο μεταξύ κόβουμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Αφαιρούμε το τσάι και ξαναζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μια βράση. Όπως είναι καυτή την ρίχνουμε πάνω στα κομματάκια της σοκολάτας και με μια σπάτουλα αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να σφίξει το μίγμα μας.

Όταν παγώσει, με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο από το μίγμα και πλάθουμε με το χέρι μας μικρά μπαλάκια. Φαίνεται να είναι πολύ συμπαγές αλλά μαλακώνει όσο το δουλεύουμε.

Περνάμε τα μπαλάκια από την διακόσμηση που θέλουμε να έχουν (κακάο, ζάχαρη άχνη, ξηροί καρποί, καρύδα, τρούφα κ.τ.λ) και απολαμβάνουμε.

Extra tips

Για τη διακόσμηση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για κακάο, άχνη, τρούφα, ξηρούς καρπούς, καρύδα, τριμμένο μπισκότο.

Επίσης,  μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα  τριμμένο μπισκότο, ξηρούς καρπούς, ξερά φρούτα ψιλοκομμένα ή και ακόμα μικρές μπουκίτσες από κέικ που πριν θα τις έχουμε μουσκέψει με λίγο τσάι.

 

Καλή απόλαυση!!!

Print Friendly

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.