Με τον ερχομό της άνοιξης και όλα τα ωραία της, υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστούν και κάποιο ανεπιθύμητοι επισκέπτες, όπως τα μυρμήγκια! Επειδή, λοιπόν, υπάρχουν πολλοί τρόποι «εξόντωσής» τους στο διαδίκτυο (φυσικοί και χημικοί), το mamoula.gr μοιράζεται τον δικό του.

 

Την μαγική αυτή γνώση την οφείλω στην ξαδέρφη μου Δέσποινα που δε θα έβλαπτε ποτέ της κάποιον ζωντανό οργανισμό. Έτσι, όταν ήρθε αντιμέτωπη με τον γνωστό καταληψία κουζίνας (και σαλονιού, μπάνιου, χολ!) κατέφυγε σε μία λύση φυσική που δε προκαλούσε ζημιά ούτε στο περιβάλλον, ούτε στα ίδια τα μυρμήγκια… Και το όνομα αυτής: σκορδόνερο!

 

Υλικά που θα χρειαστούμε:

2 σκόρδα

πινελάκι ή βαποριζατέρ (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα τοποθετούμε σε κατσαρολάκι με νερό που τα καλύπτει. Τα αφήνουμε λίγες ώρες (ίσως και όλο το βράδυ) και στη συνέχεια τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (20-30 λεπτά είναι αρκετά). Αυτό ήταν! Το «όπλο» μας είναι έτοιμο! Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, εφαρμόζουμε το υλικό μας στις επιφάνειες από τις οποίες μπαίνουν οι εισβολείς (πόρτες, παράθυρα, κάγκελα μπαλκονιού κ.α.).

Η χημική σύσταση του σκόρδου ενοχλεί τα μυρμήγκια τόσο πολύ, που θα τα δείτε να αλλάζουν την πορεία τους προκειμένου να μην το πλησιάσουν (όπως τα φίδια με το θειάφι)! Έτσι, με έναν τρόπο πολύ φυσικό και ανέξοδο, μπορούμε να απαλλαγούμε από τα μυρμήγκια χωρίς να γεμίσουμε το περιβάλλον χημικά και χωρίς να τα σκοτώσουμε!

Print Friendly

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.