Μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα να ξεκλειδώσω την πιο κρυφή μου συνταγή και να τη μοιραστώ. Πρόκειται για μια συνταγή που πρώτη φορά εκτέλεσα όταν πήγαινα στην Πέμπτη Δημοτικού και την είχα διαβάσει στο Μίκυ Μάους μου! Πίτσα μακαρόνι λοιπόν, ή  πώς να φτιάξετε ομελέτα με τα μακαρόνια που περίσσεψαν, στο mamoula.gr!

 

Υλικά που θα χρειαστούμε

Ζυμαρικά (κατά προτίμηση σπαγγέτι)

3 αυγά

Πιπεριά πράσινη ή/και κόκκινη κομμένη σε ροδέλες

Μανιτάρι

Γαλοπούλα σε κυβάκια

Τυρί τριμμένο

Κέτσαπ

Αλάτι/πιπέρι κατά βούληση

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ κ προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε πιπεριές, μανιτάρι και όποιο άλλο λαχανικό αποφασίσουμε να προσθέσουμε στη συνταγή μας, κατά προτίμηση με κλαριφιέ. Προσθέτουμε τα αλλαντικά και τα μακαρόνια έως ότου να ζεσταθούν. Μόλις, λοιπόν, τα μακαρόνια ζεσταθούν περιχύνουμε στο τηγάνι τα αυγά και συνεχίζουμε τη διαδικασία όπως ακριβώς θα κάναμε και με μία ομελέτα. Αφού ψηθεί και από τις δύο μεριές, βάζουμε τη δημιουργία μας σε πιάτο, απλώνουμε κέτσαπ και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί. Έτοιμη η πίτσα μακαρόνι ! Αξίζει μια δοκιμή και από τους πιο διστακτικούς!!!

Extra tips

Πρόκειται για μία πολύ ευέλικτη συνταγή που επιδέχεται πολλές παραλλαγές. Στα λαχανικά θα μπορούσαμε να προσθέσουμε μπρόκολο, κουνουπίδι, σπαράγγια, κολοκύθι. Ακόμη, θα μπορούσαμε να προσθέσουμε διάφορα τυριά με την προϋπόθεση ότι θα περιορίσουμε το αλάτι που θα χρησιμοποιήσουμε.

*Αν θέλεις κι εσύ να δεις τις δημιουργίες/κατασκευές/συνταγές σου δημοσιευμένες στο mamoula.gr, δεν έχεις παρά να συμπληρώσεις τη φόρμα επικοινωνίας!

Print Friendly

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.