Δεν υπάρχει τίποτα πιο εποικοδομητικό από το να περνάς το χρόνο σου με τα παιδιά δημιουργικά. Μια υπέροχη ιδέα στο mamoula.gr,για κατασκευή παιχνιδιού μνήμης (memo) χρησιμοποιώντας παγωτά αντί για τετράγωνες καρτέλες!

 

Υλικά που θα χρειαστούμε:

Χρωματιστά χαρτόνια

12 Ξυλακια παγωτού(χειροτεχνίας)

Ψαλίδι

Κόλλα

 

Διαδικασία κατασκευής:

Στόχος μας είναι, όλα τα παγωτά να έχουν το ίδιο χρώμα από τη μία μεριά και να είναι ίδια ανά δύο από την άλλη. Κόβουμε τα χαρτόνια μας σε σχήμα παγωτου (δώδεκα με το ίδιο χρώμα και έξι ζευγάρια, ίδια ανα δύο). Αφού τελειώσουμε με το κόψιμο, παίρνουμε τα δώδεκα ξυλάκια μας και κολλάμε από τη μία τους μεριά το μονόχρωμο και από την άλλη το χρωματιστό χαρτόνι, όπως της φωτογραφίας

 

memocream

 

Παιχνίδι

Βάζουμε τα παγωτά κάτω και για λίγη ώρα παρατηρούμε τις θέσεις τους. Έπειτα, τα γυρίζουμε όλα από την μεριά με το ίδιο χρώμα και… ξεκινάει το παιχνίδι! Σκοπός του κάθε παίκτη είναι να καταφέρει να θυμηθεί τη θέση από όσα περισσότερα ζευγάρια παγωτών μπορέσει. Ένας ένας με τη σειρά τους, οι παίκτες αναποδογυρίζουν από δύο παγωτά. Αν τα δύο παγωτά είναι ζευγάρι, ο παίκτης τα κρατάει μπροστά του. Αν δεν είναι ίδια, τα γυρίζει και πάλι από την ανάποδη και αφήνει τον επόμενο παίκτη να δοκιμάσει!

Πηγή

 

Save

Print Friendly

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.