Η παρασκευή Ομελέτας αποτελεί ένα από τα βασικά και εύκολα  φαγητά για πρωινό αλλά και για κύριο γεύμα. Έτσι λοιπόν, στο εργαστήριο μαγειρικής παρασκευάσαμε μαζί με τους μαθητές μου ομελέτα φούρνου!

Του Γιώργου Ευγενειάδη

 

Για τη συνταγή θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά :

 

Έξι αυγά

Μια κόκκινη πιπεριά

Μια κίτρινη πιπεριά

Μια κούπα γάλα

Μισή κούπα αλεύρι

250 γραμμάρια τυρί φέτα

Αλάτι και πιπέρι

Φρέσκια ή αποξηραμένη ρίγανη

 

omeleta.ilika

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τις πιπεριές σε τρεχούμενο νερό βρύσης και χρησιμοποιώντας μια επιφάνεια τεφλόν τις κόβουμε σε μικρός κύβους σε μέγεθος μικρών ζαριών (τρόπος κοπής στη μαγειρική Ζαρτινιέρ Λαχανικών). Σε ένα βαθύ μπολ σπάμε ένα-ένα τα αυγά προσέχοντας να μη πέσει κάποιο τσόφλι μέσα. Να αναδεύουμε-χτυπάμε τα αυγά με ένα αυγοδάρτη (σύρμα για αυγά). Προσθέτουμε μέσα στα αυγά το γάλα στη συνέχεια το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα αυγών. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί του φούρνου της ηλεκτρικής κουζίνας στο οποίο έχουμε στρώσει προηγουμένως μια λαδόκολλα. Ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών τη ρίγανη, τη φέτα και τις πιπεριές  και ανακατεύουμε ελαφρώς ώστε να σκορπιστούν ομοιόμορφα στο ταψί. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για είκοσι λεπτά. Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε για 20 λεπτά να κρυώσει. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας σιλικόνης ή με ένα κουτάλι ξεκολλάμε την ομελέτα από τη λαδόκολλα, περνώντας τη γύρω – γύρω. Μεταφέρουμε την ομελέτα μαζί με την λαδόκολλα σε μια καθαρή επιφάνεια και την τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό. Μεταφέρουμε το ρολό σε μια επιφάνεια τεφλόν ή ένα πιάτο και το κόβουμε σε πλάγιες φέτες.

 

Extra Tips:

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι ολικής ή και αλεύρι Ζέας αντί του λευκού. Έτσι η ομελέτα μας θα γίνει πιο θρεπτική αλλά και πλούσια σε φυτικές ίνες
  • Μπορούμε να προσθέσουμε στην ομελέτα ζαμπόν, αλλαντικά καθώς και κίτρινο τυρί.
  • Μπορούμε να «μεταμορφώσουμε» την ομελέτα σε γεμιστή. Πως θα γίνει αυτό; Πριν τη τυλίξουμε, αλείφουμε την επιφάνεια της με τυρί κρέμα ή με στραγγιστό γιαούρτι και στη συνέχεια την τυλίγουμε κανονικά.

*Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη η παρουσίαση της συνταγής αποτελεί εξ’ ολοκλήρου ένα δημιούργημα των μαθητών, ακόμη και η λήψη των φωτογραφιών.

Γιώργος Ν. Ευγενειάδης

Τεχνολόγος Τροφίμων
Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Ειδικής Εκπαίδευσης
Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
& Δια βίου Μάθησης
Υγιεινής και Ασφαλείας Χειριστών
Τροφίμων
ΠΕ 18.36.50
Msc Quality Assurance
Msc Special Education

Περισσότερες συνταγές, ιδέες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Γιώργου Ευγενειάδη μπορείτε να βρείτε εδώ

Save

Print Friendly

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.