Η διατροφική αξία των φασολιών είναι γνωστή και είναι ένα πιάτο που δεν πρέπει να λείπει από το οικογενειακό τραπέζι. Σήμερα θα μοιραστούμε μία παραλλαγή της κλασικής συνταγής για τα μαυρομάτικα φασόλια… Θα τα κάνουμε γιαχνί!

 

Υλικά που θα χρειαστούμε:

½ κιλό φασόλια μαυρομάτικα

1 μεγάλο κρεμμύδι (ξερό)

2 ζουμερές ντομάτες και λίγο πελτέ

Κόκκινη γλυκιά πάπρικα

Μια σκελίδα σκόρδο

Μαϊντανό/ Άνηθο

Λίγο ξύδι

Ελαιόλαδο

Αλάτι/Πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα φασόλια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Αφού έχουν φουσκώσει, τα βάζουμε να βράσουν με καθαρό νερό και λίγο αλάτι. (Σε κατσαρόλα θέλουν λίγο λιγότερο από ώρα, σε χύτρα δέκα λεπτά). Όσο τα φασόλια βράζουν, σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι τριμμένο και το σκόρδο. Μόλις ροδίσουν προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, το ξύδι, το αλάτι, τι πιπέρι και την πάπρικα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει καλά. Λίγο πριν κατεβάσουμε τη σάλτσα από τη φωτιά, ρίχνουμε τα μυρωδικά. Μόλις τα φασόλια είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα. Το φαγητό μας είναι έτοιμο!

Extra tip:

Συνοδεύονται τέλεια με πικάντικη σαλάτα λάχανο.

 

Καλή απόλαυση!!!

Print Friendly

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.