Έφτασε η εποχή που, όπως στο σπίτι μας έτσι και σε άλλα σπίτια, επικρατεί μεγάλη χαρά! Βγήκαν οι φράουλες!!! Και, όπως κάθε μάμα που σέβεται τη φραουλολατρεία, έβαλα σε εφαρμογή το σχέδιο «τι μπορώ να φτιάξω με φράουλες»! Η αρχή έγινε με μια υπέροχη μαρμελάδα!

Της Σοφίας Κλιάνη

 

Υλικά που θα χρειαστούμε(για ένα βαζάκι μαρμελάδα)

2 κούπες φράουλες (ένα κεσεδάκι)

2 κουταλιές της σούπας πετιμέζι

ξύσμα από μισό λεμόνι

Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

 

Εκτέλεση

Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις φράουλες. Τις τοποθετούμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανάβουμε το μάτι σε δυνατή φωτιά. Με ένα πιρούνι (ή ό,τι άλλο μας βολεύει) λιώνουμε τις φράουλες καθώς αρχίζουν να βράζουν. Το πόσο μεγάλα κομμάτια φράουλας θέλουμε μέσα στη μαρμελάδα μας, εξαρτάται από εμάς. Μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε τακτικά. Σε περίπου δέκα λεπτά η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη! Μόλις κρυώσει, τη βάζουμε σε ένα βαζάκι και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

 

Καλή απόλαυση!!!

Print Friendly

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.