Από τα γήπεδα του βόλεϊ στον στίβο της μητρότητας, η Ρούλα Κεφάκη γράφει στο mamoula.gr για τα δύσκολα πρωινά που ακολουθούν τη φράση «μαμά, κάτι να φάω».

Πάνε οι παλιές καλές μέρες όταν το αυγό έδινε τη λύση στα περισσότερα δύσκολα πρωινά. Ήρθε εκείνο το πρωινό που το παιδί έσπρωξε μακριά το πιάτο και είπε ξαφνικά, αλλά χωρίς να επιδέχεται αμφισβήτησης, «δε μ’ αρέσει πια το αυγό». Και το εννοούσε. Δεν του αρέσει πια το αυγό. Οπότε τα μαγειρικά πρωινά (και βράδια, για να είναι έτοιμο για σερβίρισμα όταν ακουστεί η φράση «μαμά, κάτι να φάω») της μάνας έγιναν δυσκολότερα.

Μάφινς λοιπόν. Σε πολλές μορφές. Σήμερα με αχλάδι, το φρούτο που αγαπά τον τελευταίο καιρό ο γιος. Με βούτυρο και όχι μαργαρίνη, με ζάχαρη καρύδας και όχι κρυσταλλική, με βρώμη να συνοδεύει το αλεύρι. Από εμφάνιση μην περιμένετε πολλά, η σκουρόχρωμη ζάχαρη ευθύνεται για το τελικό καφετί χρώμα και το βιολογικό μπέικιν δεν ανεβάζει το κέικ… στον Θεό. Κι επειδή παίζουμε, διαβάζουμε, τρώμε, πίνουμε Star Wars, ο Darth Vader επιχείρησε να κλέψει ένα κομμάτι, αλλά τρία λιλιπούτεια φωτόσπαθα τον έβγαλαν νοκ άουτ. Στον Λουκ δώσαμε ένα να δοκιμάσει γιατί είναι με τους καλούς.

Η δόση είναι μικρή (για να τρώγονται φρέσκα), βγάζει 5 κεκάκια, για μεγαλύτερη ποσότητα διπλασιάστε τα υλικά.

Υλικά:

Μισή κούπα κομματάκια αχλάδι (ή άλλο φρούτο της αρεσκείας σας, πλησιάζει ο καιρός για τις φράουλες)

30 γρ αλεύρι

30 βρώμη

40 γρ ζάχαρη καρύδας

30 γρ λιωμένο βούτυρο

½ κγ μπέικιν πάουντερ

40 γρ γιαούρτι

½ κγ εκχύλισμα βανίλιας

1 αυγό

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα στέρεα υλικά ξεχωριστά από τα υγρά και έπειτα ρίχνουμε τα υγρά στο μπολ με τα στέρεα. Προσθέτουμε τα κομμάτια του φρούτου και ανακατεύουμε ελαφρά. Γεμίζουμε θήκες για μάφινς και ψήνουμε στους 180 για 15-20 λεπτά. Το φρούτο διατηρεί ελαφρώς υγρή την υφή των κέικ.

Καλή απόλαυση!!!

*Αν θέλεις κι εσύ να δεις τις δημιουργίες/κατασκευές/συνταγές σου δημοσιευμένες στο mamoula.gr, δεν έχεις παρά να συμπληρώσεις τη φόρμα επικοινωνίας!

Print Friendly

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.