Η Χαρά Τοπαλίδη είναι μια υπέροχη οικοδέσποινα που ξέρει να κάνει τους καλεσμένους της να αισθάνονται άνετα. Ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της κρύβεται στην κουζίνα, όπου και θα τρυπώσουμε για λίγο μαθαίνοντας μια συνταγή για κέικ με γλυκιά κολοκύθα!

 

Να σας δώσω στις μικρομαμάδες ένα εύκολο κέικ αλλά και υγιεινό αφού δεν έχει βούτυρο και έχει κίτρινη κολοκύθα . Έτσι θα φάνε τα παιδάκια σας και αυτό το λαχανικό χωρίς να το καταλάβουν.

Υλικά:

1 κούπα λάδι

1κούπα ζάχαρη (μπορούμε να βάλουμε και καστανή η στέβια ).

4 αυγά

200 γραμμάρια κίτρινη κολοκύθα

Ένα κ.γ. κανέλα

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Μισό κιλό αλεύρι (περίπου)

Καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

Άχνη για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι καλά καλά και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε να χτυπάμε καλά και προσθέτουμε 200 γραμμάρια πουρέ κίτρινης κολοκύθας την οποία έχουμε στύψει πολύ καλά να φύγουν τα πολλά υγρά. (Την κολοκύθα μπορούμε να την έχουμε μαγειρέψει λίγο ώστε να αφυγρανθεί ή να την έχουμε ψήσει στο φούρνο, να την έχουμε στύψει και να την διατηρούμε σε μερίδες στην κατάψυξη). Προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γεμάτο κανέλα και 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ. Προαιρετικά Μια γεμάτη χούφτα καρύδια ψιλοκομμένα. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι. Θα μας πάρει περίπου μισό κιλό, ίσως λίγο λιγότερο. Σημασία έχει να έχει ο χυλός την υφή του κέικ. Σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ ρίχνουμε τον χυλό και ψήνουμε στους 160 -170 για 35 περίπου λεπτά. Ο χρόνος και η θερμοκρασία εξαρτάται από τον φούρνο μας. Όταν είναι έτοιμο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Κρύο πια μπορούμε να πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη. Και αυτό προαιρετικά.

Καλή επιτυχία κορίτσια μου!!!

Print Friendly

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.