Πριν 3 μήνες  η μαμά μου με έφερε στον κόσμο μετά από 40 εβδομάδες και 2 ημέρες!!! Δε λέω, καλός και ο νέος κόσμος, αλλά στην κοιλίτσα της μαμάς μου ήταν καλύτερα!! Και ποιος δεν θέλει μια προσωπική πισίνα!!! Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

 

Tης Πηνελόπης Αθανασίου… όπως της τα διηγήθηκε η μπέμπα της!

Ήταν Δευτέρα, 5 Μαΐου 2015 όταν η μαμά μου έκανε ένα τεστ εγκυμοσύνης. Δεν ήταν όμως με τον μπαμπά μου. Η μαμά μου έμενε σε μια πόλη, πολύ μακριά από την Αθήνα, στις Σέρρες. Είναι φοιτήτρια στο ΤΕΙ!!

Όταν το τεστ βγήκε θετικό η μαμά μου φοβήθηκε. Δε το είπε σε κανέναν, αλλά εγώ το ξέρω. Ό,τι κι αν ένιωθε, ό,τι κι αν σκεφτόταν, το ήξερα!!!Το ένιωθα!!

Όλα έγιναν τόσο γρήγορα που η μαμά μου δεν πρόλαβε να καταλάβει τίποτα. Κάθε βράδυ σκεφτόταν το ίδιο πράγμα. «Και τώρα τι θα κάνω; Πώς θα είναι η ζωή μου από’ δω και πέρα; Θα είμαι καλή μάνα; Και η σχολή; Το θέλω αυτό το παιδί;». Κάθε βράδυ το ίδιο μέχρι που ήρθε εκείνο το βράδυ. Ήταν 19 Μαΐου, όταν η μαμά κοιμήθηκε με ένα πλατύ χαμόγελο και χωρίς σκέφτεται. Είχε ακούσει την καρδιά μου εκείνο το απόγευμα!!

Πηγαίναμε κάθε μέρα στην σχολή!! Ωραία ήταν!! Μάθαινα πολλά πράγματα. Τα περισσότερα από αυτά δε τα καταλάβαινα και δεν ξέρω αν θα τα καταλάβω ποτέ αλλά μου άρεσαν. Και μου άρεσαν γιατί άρεσαν στην μαμά μου!

«Είναι πολύ δύσκολο για έναν άνθρωπο να αφήνει τα όνειρα του στην μέση για να φέρει στον κόσμο ένα παιδί, αλλά τίποτα δεν είναι πιο όμορφο απ’ το να φέρνεις στον κόσμο ένα παιδί!» έτσι λέει η μαμά μου!

Μπορεί να άφησε την φοιτητική ζωή και να έκανε μια νέα αρχή αλλά ξέρω πως αν δεν τελειώσει την σχολή της δεν θα είναι ευτυχισμένη! Ναι ξέρω πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από το να γίνεσαι γονιός, το ένιωσα όταν με πήρε πρώτη φορά αγκαλιά η μανούλα μου, αλλά δεν είναι ωραίο να αφήνεις τα όνειρα σου στη μέση!

Είναι δύσκολο να πείσεις την μαμά μου! Είναι αγύριστο κεφάλι, και όταν βάλει κάτι στο μυαλό της το πετυχαίνει πάντα! Δεν μπορεί να κάθεται άπραγη! Γι’ αυτό κι εγώ είμαι καλό παιδάκι και θα την αφήνω να διαβάζει!

Μπορεί να είμαι μόνο 3 μηνών, αλλά θέλω να πω κάτι στην μαμά μου και σε όλες τις μανούλες. «Ένα μωρό έρχεται για να δώσει χαρά στην ζωή σας και όχι για να σας την στερήσει. Κάντε τα όνειρά σας πραγματικότητα και ό,τι σας κάνει ευτυχισμένες !Αν είστε εσείς ευτυχισμένες  θα είναι και τα μωράκια σας ευτυχισμένα!»

Print Friendly

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.