Πόσες φορές έχετε εντυπωσιαστεί από κεριά που βλέπετε σε βιτρίνες μαγαζιών; Πιθανότατα ν’ αναρωτιέστε και πως γίνονται αυτά τα μικρά αριστουργήματα. Εάν σας λέγαμε ότι μπορείτε να το κάνετε κι εσείς στο σπίτι αρχίζοντας παράλληλα ένα νέο χόμπι τι θα λέγατε; Η Σοφία Χατζηνικολάου και το mamoula.gr σας βάζουν στον κόσμο των κεριών και στο πρώτο μάθημα σας κάνουν… ζαχαροπλάστες φτιάχνοντας κεριά-cup cakes.

 

Γρήγορα κι εύκολα με τέσσερα μικρά βηματάκια θα μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα μικρό διαμαντάκι που θα διακοσμήσει το σπίτι σας

Τα υλικά:

  • Κερί σόγιας (μπορείτε να έχετε και παραφίνη)
  • Φυτίλια
  • Αρωμα για κερί ή αιθέρια έλαια Χρώμα (την ίδια δουλειά μπορεί να την κάνει και λιγη τριμμένη κηρομπογιά)
  • Φόρμες σιλικόνης για cup cake
  • Ενα μπρίκι
  • Ενα κουτάλι

1ilika

Για να διαβάζετε αυτό το κείμενο προφανώς είναι η πρώτη φορά που θα δοκιμάσετε να φτιάξετε κερί. Ολα τα παραπάνω υλικά μπορείτε να τα βρείτε σε μαγαζιά με χόμπι (ή απλά Googlαρετε και θα βρείτε αρκετά) και είναι σχετικά φθηνά.

Η διαδικασία

Πρώτο βήμα: Λιώνουμε το κερί σε μπεν μαρί κατά προτίμηση. Στην συνέχεια ρίχνουμε το χρώμα και το άρωμα και το ανακατεύουμε Τοποθετούμε το μείγμα στην φόρμα σιλικόνης

2xroma

Δεύτερο βήμα:Βάζουμε το φυτίλι και μ’ ένα ξυλάκι το στερεώνουμε για να μην πέσει στο κερί και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις παγώσει το κερί το βγάζουμε από την φόρμα.

3fitili 4kaloupi

Τρίτο βήμα: Για να δημιουργήσουμε την «κρέμα» του cup cake ξαναλιώνουμε κερί με την ίδια διαδικασία. Το αφήνουμε να παγώσει για λίγο το ανακατεύουμε μ’ ένα κουτάλι και όταν το νιώσουμε ρευστό το βάζουμε σιγά σιγά πάνω από την βάση και γύρω από το φυτίλι.

5frosting6garnirismeno

Τέταρτο βήμα: Εάν θέλετε και όσο είναι ρευστό μπορείτε να του τοποθετήσετε έξτρα διακοσμητικά. Οπως κανέλα ή ότι άλλο σας κάνει κέφι (και φυσικά ταιριάζει σ’ ένα cup cake).

9cup 8zaxaroplast 7cup 15

Εxtra Tip

Για να φαίνεται πιο… λείο το κερί-cup cake μπορείτε να περάσετε πάνω από ένα αναμμένο κερί.

*Αν θέλεις κι εσύ να δεις τις δημιουργίες/κατασκευές/συνταγές σου δημοσιευμένες στο mamoula.gr, δεν έχεις παρά να συμπληρώσεις τη φόρμα επικοινωνίας!

Print Friendly

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.