Το χρώμα μαυροπίνακα συνειρμικά μας στέλνει πίσω στα σχολικά μας χρόνια. Η πρώτη εικόνα στο μυαλό μας είναι ένας μαύρος ή πράσινος πίνακας σχολείου. Στις μέρες μας όμως το χρώμα μαυροπίνακα ξεφεύγει από αυτή του τη χρήση.Μπορούμε να το βρούμε στο χρωματοπωλείο σε διάφορες απoχρώσεις και να κάνουμε μ’ αυτό ενδιαφέροντα πραγματάκια.

Γράφει η Τζωρτζίνα Παρασκευοπούλου

 

Στους μικρούς μας φίλους ώρες ώρες αρέσει να χρωματίζουν τους τοίχους περισσότερο απ’ ότι στο χαρτί. Για να μειώσουμε τις διαμάχες μαζί τους και να τους κάνουμε χαρούμενους μπορούμε να βάψουμε έναν από τους τοίχους στο δωμάτιο τους ή έστω ένα κομμάτι σε κάποιον από αυτούς με χρώμα μαυροπίνακα. Θα δώσουμε στα μικράκια μας κιμωλίες, αυτά θα δημιουργήσουν κι εμείς θα καθαρίσουμε εύκολα όταν χρειαστεί.

Επίσης μπορούμε να βάψουμε έναν τοίχο στο σαλόνι ή την κουζίνα μας με χρώμα μαυροπίνακα. Μπορούμε να τον διακοσμήσουμε ζωγραφίζοντας, να γράψουμε στιχάκια ή ό,τι άλλο φανταστούμε. Όταν βαρεθούμε την όψη  του τον σβήνουμε και τον ανανεώνουμε. Μπορούμε ακόμα σε ένα σημείο του τοίχου να ζωγραφίσουμε ένα πλαίσιο που να θυμίζει πίνακα κι εκεί να γράφουμε σημειώματα στους αγαπημένους μας ή να τον χρησιμοποιούμε όταν τα παιδιά μας διαβάζουν.

Μια επιπλέον ιδέα, και μάλιστα ενδιαφέρουσα, είναι βάψουμε το μπροστινό μέρος από τα βαζάκια των μπαχαρικών μας. Γράφουμε εκεί το περιεχόμενο κάθε βάζου κι έτσι το μαγείρεμα και τάξη στο ντουλάπι μας γίνονται ευκολότερα.

Τέλος , μια και πλησιάζουν Χριστούγεννα ας αναφέρουμε μια σχετική ιδέα. Μπορούμε να αγοράσουμε ροδέλες φυσικού ξύλου, να τις τρίψουμε και να τις περάσουμε ένα χέρι χρώμα μαυροπίνακα. Τρυπάμε, περνάμε κορδελάκι και γράφουμε ευχές ή ζωγραφίζουμε κάτι σχετικό. Κι έτσι έχουμε φτιάξει πανέμορφα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας.

chalkboard

Όποιος αποφασίσει να ακολουθήσει κάποια από τις παραπάνω ιδέες ας έχει στο νου του και τα εξής :

  • Το χρώμα μαυροπίνακα δεν είναι χρώμα νερού, αλλά αραιωμένο με νέφτι, άρα το πινέλο σας μετά τη χρήση του χρώματος αυτού πάει για πέταμα.
  • Για να μετατρέψετε τον τοίχο σας σε μαυροπίνακα θα χρειαστείτε ειδικό αστάρι. Ρωτήστε στο χρωματοπωλείο για λεπτομέρειες.
  • Η κιμωλία σβήνεται με στεγνό σφουγγάρι αλλά για τέλειο αποτέλεσμα περάστε με μωρομάντηλο ή υγρό πανί και στη συνέχεια στεγνώστε με χαρτί κουζίνας.
  • Υπάρχουν ειδικοί μαρκαδόροι υγρής κιμωλίας, αλλά σβήνουν δυσκολότερα (αυτοί που δοκιμάσαμε εμείς τουλάχιστον).
  • Πληκτρολογώντας στο pinterest “chalkboard art” θα βρείτε φανταστικά πατρόν και ιδέες για το πώς θα διακοσμήσετε τον τοίχο σας από μαυροπίνακα. Θα βρείτε ακόμα και οδηγίες για το πώς θα πετύχετε διάφορες γραμματοσειρές.

 

Print Friendly

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.