Η Ιωάννα Κυρίτση-Τζιώτη και ο εκδοτικός οίκος Κόκκινη Κλωστή Δεμένη μας παρουσιάζουν έναν δράκο διαφορετικό από τους άλλους!Σε εικονογράφηση της Λύδας Βαρβαρούση, ο Δράκος Καλοκάρδιος έκλεψε την καρδιά μας!

Γράφει η Σοφία Κλιάνη

 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Όταν ακούμε τη λέξη «δράκος» τι μας έρχεται στο μυαλό; Ένα φοβερό και τρομερό τέρας που βρυχάται και σείεται η γη; Ένα πλάσμα απόκοσμο που βγάζει φωτιές από το στόμα; Ένας σκληρός εκδικητής που βάζει στο στόχαστρο βασιλοπούλες και τις απαγάγει με την πρώτη ευκαιρία; Ε, λοιπόν, όχι!

Η Ιωάννα Κυρίτση-Τζιώτη και ο εκδοτικός οίκος Κόκκινη Κλωστή Δεμένη μας παρουσιάζουν έναν δράκο διαφορετικό από τους άλλους! Ο Δράκος Καλοκάρδιος, που έτσι κι αλλιώς το όνομά του μας είχε προϊδεάσει, αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα που θέλει τους δράκους να κάνουν μόνο ζημιές.

Μέσα από μία πολύ τρυφερή ιστορία που αναδεικνύει την υπεροχή της αγάπης αλλά και της συνεργασίας, ο καλός δράκος αυτού του παραμυθιού έχει πολλά να μας διδάξει! Διαφορετικότητα, μοναξιά, φιλία και αγάπη είναι λίγα από τα ζητήματα που πραγματεύεται το παραμύθι αυτό.

Καλογραμμένο, με προσεγμένο λόγο και με σκοπό να ευαισθητοποιήσει, το εν λόγω παραμύθι είναι από αυτά που αξίζουν μία θέση στη βιβλιοθήκη του παιδιού μας. Βασικό στοιχείο που κάνει τη διαφορά, είναι η ζωηρή και χαρούμενη εικονογράφηση της Λύδας Βαρβαρούση.

Θα καταφέρει ο μικρός Δράκος Καλοκάρδιος να αλλάξει τον κόσμο; Ποιος ξέρει…; Αυτό που σίγουρα ξέρουμε είναι ότι αξίζει να τον διαβάσετε!

Print Friendly

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.