Η Σοφία και ο Χάρης  είναι παντρεμένοι. Αλλά όχι μεταξύ τους. Διαφορετικά σπίτια, ίδια προβλήματα και μια φράση να περιφέρεται  στον αέρα… “Μα, γιατί δε με καταλαβαίνεις;”. Αυτήν την εβδομάδα ασχολούνται με ένα θέμα-φωτιά… Το τηλεκοντρόλ!

Γράφουν ο Χάρης Σταυρουλάκης και η Σοφία Κλιάνη

 

Ο Χάρης λέει…

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που για τους οποίους μπορεί ένα παντρεμένο ζευγάρι να τσακωθεί καθημερινά. Δεκάδες. Εκατοντάδες. Από το μάτι της κουζίνας μέχρι το πιγκάλ ή το χαλάκι της εξώπορτας. Υπάρχει όμως μια συσκευούλα που αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο  βασιλιά των συσκευών-λόγων διαπληκτισμού.

Ναι. Το τηλεκοντρόλ. Μιλάμε για καθημερινή πάλη για το ποιος θα προλάβει να κρατήσει το τηλεκοντρόλ κι απόψε. Ποιος θα έχει στη κατοχή του το σκήπτρο που τον μετατρέπει σε άρχοντα της βραδιάς. Αν έχετε δει πως κάνουν ο Scrat και η Scratte για το βελανίδι στο Ice Age, θα καταλάβετε.

Πρόκειται για κάτι παραπάνω από απλώς ‘’να αλλάζουμε κανάλια’’. Είναι θέμα γοήτρου.

Από εκεί που έχεις προγραμματίσει να δεις Real-Barcelona ,με μερικές λάθος κινήσεις, μπορεί να βρεθείς να παρακολουθείς ‘’Grey’s anatomy’’ ή ακόμα και τον τελικό της Eurovision!! Είναι θέμα ταχύτητας(που εμείς οι άντρες έχουμε) αλλά και πονηριάς(που μάλλον δε πολυδιαθέτουμε..).Π.χ. με το βάζουμε τα μικρά για ύπνο τρέχω(ταχύτητα),και προλαβαίνω όλο περηφάνια να πάρω πρώτος το τηλεκοντρόλ. Έρχεται όμως μετά –δεύτερη και καταϊδρωμένη-και σου πετάει ένα ‘’αγάπη μου, ξέχασες να πεις καληνύχτα στην Πριγκιπισσούλα σου και σε θέλει!’’(πονηριά).Επιστρέφοντας τη βλέπεις να κάθεται στο καναπέ με το τηλεκοντρόλ στο χέρι και αυτό το χαμόγελο ‘’τη πάτησες ΠΑΛΙ’’ στο πρόσωπο.

Και αν δείτε κάτι ολοκληρωμένο είστε τυχεροί, γιατί υπάρχει σοβαρή πιθανότητα  να αλλάζει τα κανάλια ανά 30 δευτερόλεπτα ή να θέλει να δει τα τελευταία 10 λεπτά μιας ταινίας! Και ο ύπνος να την πάρει μετά από λίγο ,το χέρι παθαίνει αγκύλωση και δεν της το παίρνεις ούτε με εγχείρηση. Αποχαιρέτα το Champions League που φεύγει.

Είναι μία αντιπαράθεση που θα υπάρχει και στο μέλλον όπως, είμαι σίγουρος, υπήρχε σε παραλλαγές και στο βαθύ παρελθόν. Σαν να τους βλέπω να τσακώνονται για το ποιον δημόσιο απαγχονισμό θα παρακολουθήσουν ή ποιος θα ζωγραφίσει σήμερα κανένα ανθρωπάκι, κανένα μαμούθ στον τοίχο της σπηλιάς. Ίδιο πρόβλημα, διαφορετικές εποχές.

Α! Και για να μη ξεχνιόμαστε….ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ,Ε?

 

Η Σοφία απαντάει…

Σιγά να μη δυσκολευόμουν να απαντήσω σε ένα θέμα σαν κι αυτό! Το μόνο που με δυσκόλεψε λιγάκι στην αρχή ήταν… να θυμηθώ τι είναι το τηλεκοντρόλ! Γιατί πολύ απλά έχω χρόοοοονια να το κρατήσω στα χέρια μου…Εντάξει, για πάνω από δύο λεπτά.

Το πολύ ωραίο είναι το κριτήριο για να διαλέξετε θέση στον καναπέ! Δε σας ενδιαφέρει πού είναι το παράθυρο ή το καλοριφέρ. Δε σας ενδιαφέρει αν κάνει κρύο ή ζέστη. Δε σας ενδιαφέρει αν υπάρχει μαξιλάρι ή τσιμεντόλιθος. Το μόνο που καθορίζει το πού θα κάτσετε είναι ένα: η θέση του τηλεκοντρόλ! Η θέση που το παρατήσατε την τελευταία φορά που βλέπατε τηλεόραση, για την ακρίβεια!

Και μόλις ο βασιλιάς του τηλεκοντρόλ λάβει τη θέση του (και ιδανικά βάλει και τα πόδια του στο τραπεζάκι!) μπορεί να συμβούν δύο τινά. Το πρώτο είναι να αρχίσει ένα ανελέητο ζάπινγκ, με τόσο γρήγορες εναλλαγές εικόνας που μπορούν να σου προκαλέσουν επιληπτικό επεισόδιο και ακολουθούν ένα και μόνο μοτίβο: ζάπινγκ, ζάπινγκ, ζάπινγκ, ζάπινγκ, ζάπινγκ, πράσινο γρασίδι. Η δεύτερη πιθανότητα είναι να βρεθούμε δύο η ώρα τη νύχτα να παρακολουθούμε τηλεπωλήσεις δαχτυλιδιών ή ανθρώπους που προσπαθούν να βρουν το ζώο που κρύβεται στα γράμματα Γ Α Τ Α.

Για να μην είμαι άδικη, οφείλω να αναφερθώ και στις εποικοδομητικές εκείνες ώρες που έχουμε περάσει μαζί σας μαθαίνοντας πώς ζευγαρώνει ο κορμοράνος, πού πετάχτηκε η στάχτη του παππού του John Lennon, πόσο πουλήθηκε το (χαλασμένο!) μαγνητόφωνο που βρέθηκε στην εγκαταλελειμμένη αποθήκη και κάτι που δε θυμάμαι καν για τη γαλλική επανάσταση.

Φυσικά, θα ήμασταν αχάριστες αν δεν αναγνωρίζαμε την ικανότητα διαλογισμού που έχουμε αποκτήσει τις ώρες εκείνες που από τα ηχεία της τηλεόρασης μας βγαίνει εκείνο το γλυκούλι ββββββββββββββ,ββββββββββββββ,ββββββββββββ,βββββββββββββ. Ναι βρε! Μηχανοκίνητος αθλητισμός, πού το κατάλαβες;

Και στο κάτω-κάτω τι ζητάμε; Καμιά σειρούλα ζητάμε ή κανένα talent show(που καταλήγετε να βλέπετε με μεγαλύτερο πάθος απ’ ό,τι εμείς!)Α, ναι! Και να μας κρατάτε το χέρι όσο τρυφερά κρατάτε το τηλεκοντρόλ… Τόσο πολλά ζητάμε;

Α! Και για να μη ξεχνιόμαστε….ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ,Ε?

Print Friendly

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.