Η Σοφία και ο Χάρης  είναι παντρεμένοι. Αλλά όχι μεταξύ τους. Διαφορετικά σπίτια, ίδια προβλήματα και μια φράση να περιφέρεται  στον αέρα… “Μα, γιατί δε με καταλαβαίνεις;”.Αυτήν την εβδομάδα o Xάρης θέλει να βγει με τους φίλους του…Αυτά!

Γράφουν ο Χάρης Σταυρουλάκης και η Σοφία Κλιάνη

 

Ο Χάρης λέει…

Σήμερα θα μιλήσουμε για (άλλο) ένα επίπονο θεματάκι που προκύπτει μέσα στο γάμο(σαν πολλά δε μαζεύονται?…).

΄΄Μωρό μου,θα βγω απόψε με τα παιδιά!΄΄ ή για τους περισσότερους ΄΄Μωρό μου,ΜΠΟΡΩ να βγω απόψε με τα παιδιά σε παρακαλώ?΄΄.

Αυτή η πρόταση που αλλάζει το βλέμμα σας(και το γυρίζει ενίοτε!) και νομίζεις οτι θα μας πυρπολήσει.ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ του άντρα να βγαίνει που και που με τους φίλους του,να αλλάζουμε παραστάσεις!΄΄Γιατί??Τη δική μου τη παράσταση τη βαρέθηκες?!΄΄ θα μας πείτε.Λάθος,λάθος,λάθος σκεπτικό!Απλά έχουμε την ανάγκη να βγούμε με άλλα άτομα χρωμοσώματος Υ,να πούμε για μπάλα,να καφρίσουμε να κάνουμε αυτό το ‘’ιδιαίτερο’’ χιούμορ που όταν το ακούτε εσείς ξινίζετε τη μούρη σας σα να φάγατε σπανακόριζο και δη το δικό σας σπανακόριζο!

Αναγκαζόμαστε να καταφύγουμε  σε διάφορα τρίκ για να σας εξευμενίσουμε,πριν το ξεφουρνίσουμε.Κάνουμε πράγματα που άλλες μέρες ουτε θα σκεφτόμασταν να κάνουμε…πλένουμε πιάτα,βγάζουμε τα σκουπίδια χωρίς να μας το πείτε,πάμε τα παιδιά παιδική χαρα για να ΄΄ηρεμήσετε΄΄,φτιάχνουμε ακόμα και το καζανάκι στο μπάνιο που μας παρακαλάτε για εβδομάδες και άλλα τέτοια εξωπραγματικά.Γιατι?Για 2-3 ώρες με τους φίλους μας.

Μερικές πετάτε και αυτά  τα μεταξύ σοβαρού και αστείου ΄΄Α, έκανες και μπάνιο??΄΄,΄΄Τι?Αλλάξαμε ΚΑΙ βρακι?΄΄ ή ΄΄Θα βγεις με τα παιδιά αποψε?Α μπραβο,τις ζακετούλες τους να πάρεις,θα κάνει ψύχρα στη παιδική χαρά’’! Μπορεί να ελαφραίνουν λίγο το κλίμα,αλλά πρόσκαιρα μόνο αφού ΟΝΤΩΣ θα κάνουμε μπάνιο και θα αλλάξουμε βρακί οπότε απο το μεταξύ σοβαρού και αστείου μενει μόνο το σοβαρού!

Να ξέρετε ότι αν θέλουμε να ξενοκοιτάξουμε(που ΔΕΝ είμαστε τέτοιοι άνθρωποι) δε θα περιμέναμε να βγούμε με τους κολλητούς  για να το κάνουμε.Μπορεί να πιούμε λίγο παραπάνω αλλά αυτό μπορεί να σας βγει και σε καλό όταν επιστρέψουμε.Όπως σε καλό θα σας βγει και γενικότερα για τη σχέση μας αν μας αφήνατε να βγαίνουμε χωρίς να γινόταν πόλεμος προηγουμένως.Γυρίζεις αναζωογονημένος και με περισσότερη δίψα για οικογενειακή ζωή βρε παιδί μου.Επειδή-και σ αυτό έχετε δίκιο- δεν μεγαλώνουμε ΠΟΤΕ ,χρειαζόμαστε να βγούμε απο τη σοβαρότητα των ευθυνών που και που και να μπούμε για λίιιιγο στη εφηβεία παλι!

Προσπαθήστε να καταλάβετε,θα γίνει καλύτερος ο γάμος σας.(Πάλι για σας δουλεύουμε..)

Α!Και για να μη ξεχνιόμαστε….ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ,Ε?

 

Η Σοφία απαντάει…

Να κάνεις ό,τι νομίζεις…

Και ναι, φλέρταρα πολλές ώρες με την ιδέα να σε αφήσω έτσι, λέγοντας σου μόνο ένα ξερό «κάνε ό,τι νομίζεις»… Που βέβαια, ό,τι νομίζεις θα κάνεις έτσι κι αλλιώς, αλλά… αλλιώς είναι να σου το λένε! Γιατί, όταν σου το λένε υπάρχει πάντα μια ελαφριά υποψία ότι από πίσω κρύβεται ένα ωραιότατο (και υπουλότατο!) «και θα σου πω εγώ μετά»!!!

Στο θέμα μας όμως! Ήθελα, πραγματικά, να ήξερα τι είναι αυτό που σας κάνει να πιστεύετε πως έχουμε τόοοοοσο μεγάλο πρόβλημα με το ενδεχόμενο μιας πιθανής εξόδου με τους φίλους σας… Ότι τι;

Μήπως …οι φίλοι σας είναι τίποτα εργένηδες/μπακούρια/στερημένοι/που έχουν βαρεθεί τη γυναίκα τους και το ΜΟΝΟ τους μέλημα είναι να σας παρασύρουν στο βούρκο της ακολασίας;

Ή μήπως…η μέρα που επιλέξατε να μας ανακοινώσετε ότι θα βγείτε «με τα παιδιά» είναι η επέτειος/γενέθλια/πρωτοχρονιά/γάμος μας και θα βρεθούμε μόνες (ενίοτε κάνοντας baby sitting), επειδή εσείς επιλέξατε τη μοναξιά σας;

Ή μήπως…θα πάτε σε κάποιο μέρος όπου εμάς ΟΥΤΕ ζωγραφιστό δε μας το δείξατε γιατί είναι πολύ ακριβό/μακριά/κυριλέ για τα γούστα σας (όταν πρόκειται να είμαστε μαζί), ενώ με τα φιλαράκια σας θα πηγαίνατε χωρίς δεύτερη σκέψη;

Ή μήπως…μας έχετε υποσχεθεί ρομαντικό δείπνο/ταινία/παρέα και στο ενενήντα (για να μιλήσω και με αγαπημένη ορολογία) αποφασίζετε να εξαφανιστείτε;

Μπαααα…. Δεν πιστεύω πως κάποιος άντρας θα έκανε τίποτα από τα παραπάνω… Τι είπες;;; Α!

Όσο για τις.. Υ θεωρίες, ξέρεις ότι και με σκέτα Χ μια χαρά την έχουμε την ανάγκη για προσωπική ζωή! Και δεν είναι θέμα φύλου, αλλά προτεραιοτήτων… Όταν ένας άνθρωπος κρατάει τον εαυτό του εκεί που τον είχε και πριν ζευγαρωθεί, μια χαρά την έχει την ανάγκη για μια βόλτα.

Και τώρα που είπα βόλτα…τι θυμήθηκα βρε; Τη γλυκιά φατσούλα σας (λίγο λιγότερο μπλε από στρουμφάκι) όταν ακούτε τη φράση «Αγάπη μου, λέω να βγω με τα κορίτσια σήμερα»! Ξέρω, ξέρω… «Καλύτερα, και τι με νοιάζει εμένα; Έτσι κι αλλιώς έχει μπαλίτσα και ήθελα να τη δω, δε θα ‘χω να σου εξηγώ και τα προσωπικά του κάθε ποδοσφαιριστή… Θα παραγγείλω και κανένα σουβλάκι, μια χαρά! Τι; ΑΥΤΟ θα βάλεις; ΣΟΒΑΡΑ τώρα! Και τακούνια;;; Και δε μου λες; Πώς τα λένε τα κορίτσια; Στάθη, Μπάμπη και Βαγγέλη; Καλά… Το νου σου στο τηλέφωνο! Τη βέρα σου να βάλεις! Ε…κι αν βαρεθώ, μπορεί να περάσω μωρέ…»

Α!Και για να μη ξεχνιόμαστε….ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ,Ε?

Print Friendly

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.