Από μικρή άκουγα «άλλα παιδάκια δεν έχουν να φάνε κι εμείς θα πετάμε το φαγητό;». Όλο αυτό χαράχτηκε μέσα μου και πλέον δεν μπορώ να πετάξω φαγητό, έτσι βρήκα διάφορους τρόπους να τα «ανακυκλώνω».

Της Πηνελόπης Αθανασίου

 

Κέικ

  1. Κόβουμε σε φέτες το κέικ και το τοποθετούμε σε φόρμα ή ταψάκι ή ότι μας βολεύει. Ραντίζουμε με λίγο κονιάκ ή καφέ ή κάποιο λικέρ που μας αρέσει. Φτιάχνουμε μια δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής. Την στρώνουμε πάνω από το κέικ. Έτοιμη η τούρτα!!!
  2. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σου ή ένα κουτάλι, θρυμματίζουμε το κέικ μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και το «ζυμώνουμε» μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Αναμειγνύουμε τα ψίχουλα με πραλίνα φουντουκιού ή βουτυρόκρεμα. Πλάθουμε μπάλες με τα χέρια. Τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξουν. Λιώνουμε κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Βουτάμε ένα ξυλάκι σε λιωμένη σοκολάτα και καρφώνουμε με αυτό τη μπαλίτσα. Στη συνέχεια την βυθίζουμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει ώστε να σφίξει η σοκολάτα. Μόλις τα pop-cakes κρυώσουν, βουτάμε για δεύτερη φορά σε σοκολάτα. Τέλος, μπορούμε να στολίσουμε με τρούφα, ξηρούς καρπούς ή όποιο άλλο topping της αρεσκείας μας. Τα pop-cakes είναι έτοιμα!

 

Κεφτεδάκια τηγανιτά

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε κρεμμύδι. Προσθέτουμε πελτέ, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και νερό. Αφού πάρουν μια βράση ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια και περιμένουμε μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.  Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές, πουρέ, πιλάφι ή απλά με ψωμί για τρελές βούτες στη σάλτσα!!!

 

Κόκκινη σάλτσα

  1. Σε τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και γυαλίζουμε κριθαράκι. Προσθέτουμε την σάλτσα και ανακατεύουμε. Αν η σάλτσα δεν είναι αρκετή ώστε να βράσει σε αυτή το κριθαράκι προσθέτουμε σιγά σιγά ζεστό νερό.
  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε την σάλτσα και νερό. Αφού πάρουν μία βράση βάζουμε τραχανά. Ότι πρέπει για τα μωρά μας (μικρά ή μεγάλα)!!!

 

Ρεβύθια

Πολτοποιούμε τα ρεβίθια. Σε μπολ βάζουμε τα ρεβίθια, 1αβγό, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και τριμμένη φρυγανιά μέχρι να γίνει ένα μείγμα που μπορούμε να πλάσουμε. Κάνουμε μπαλάκια και τηγανίζουμε.

 

Κιμάς κοκκινιστός

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε 4 αβγά, 25γρ βιτάμ λιωμένο, 100ml γάλα, ένα φακελάκι μαγιά ξερή, μία πρέζα αλάτι και 1κιλό αλεύρι. Προσθέτουμε χλιαρό νερό μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε να φουσκώσει. Κάνουμε μπαλάκια, τα ανοίγουμε στην χούφτα, γεμίζουμε με κιμά. Τηγανίζουμε ή ψήνουμε στον φούρνο και έτοιμα τα πιροσκί!!
  2. Απλώνουμε μια σφολιάτα ή ζύμη για πίτσα ή πίτες που τυλίγουμε σουβλάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Απλώνουμε τον κιμά και βάζουμε από πάνω τριμμένα τυριά της αρεσκείας μας. Ψήνουμε και απολαμβάνουμε μια γρήγορη πίτσα!!
Print Friendly

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.