Μια από τις πιο αγαπημένες μου οικογενειακές συνταγές, την οποία έμαθα από τη Θεία μου τη Δέσποινα, παρασκευάστηκε με μεγάλη επιτυχία την προηγούμενη εβδομάδα από τους μαθητές του τμήματος Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής του σχολείου μας !

Του Γιώργου Ευγενειάδη

 

Πρόκειται για ένα αλμυρό Παντεσπάνι με Σπανάκι, το οποίο τυλίγεται σε ρολό και γεμίζεται με Gouda, ζαμπόν και στραγγιστό γιαούρτι με μαγιονέζα.

Υλικά:

  • 6 αυγά
  • 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • Μια χούφτα σπανάκι βρασμένο ψιλοκομμένο χωρίς υγρά
  • Μια κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη φέτα
  • Ένα μικρό κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • Δύο κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 6 φέτες γκούντα
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά, μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι και το μπέκιν πάουντερ. Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ (ελαστική σπάτουλα σιλικόνης).Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου. Ρίχνουμε μέσα στο ταψί τo μείγμα και με τη βοήθειά της μαρίζ το απλώνουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Ψήνουμε για 15 λεπτά σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς. Βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί και το αφήνουμε 5 λεπτά. Στη συνέχεια το τοποθετούμε πάνω σε μια βρεγμένη λαδόκολλα και το τυλίγουμε σε ρολό μαζί με τις δύο λαδόκολλες.
Το αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα. Ανακατεύουμε το στραγγιστό γιαούρτι με τη μαγιονέζα. Ανοίγουμε προσεκτικά το ρολό και απλώνουμε με μια μαρίζ το μείγμα του στραγγιστού γιαουρτιού- μαγιονέζας. Στρώνουμε πάνω από το γιαούρτι τις φέτες του gouda και από πάνω του ζαμπόν. Τυλίγουμε προσεκτικά το ρολό, χωρίς την λαδόκολλα αυτή τη φορά.Με ένα μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε πλάγιες φέτες. 

 Extra Tips:

Μπορούμε αντικαταστήσουμε το στραγγιστό γιαούρτι με δυο κουταλιές της σούπας μουστάρδα ανακατεύοντας την με τέσσερις κουταλιές της σούπας μαγιονέζα.

PicMonkey Collage PicMonkey Collage1

 

Γιώργος Ν. Ευγενειάδης

ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Ειδικής Εκπαίδευσης
Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
& Δια βίου Μάθησης
Υγιεινής και Ασφαλείας Χειριστών
Τροφίμων
ΠΕ 18.36.50
Msc Quality Assurance
Msc Special Education

Περισσότερες συνταγές, ιδέες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Γιώργου Ευγενειάδη μπορείτε να βρείτε εδώ

Save

Print Friendly

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.