Οι φίλοι είναι η “αποζημίωση” του Θεού για τους συγγενείς που δεν διαλέξαμε!!! Πολλοί μπερδεύουν τους γνωστούς με τους φίλους! Στη ζωή μου έχω εκατοντάδες γνωστούς, οι φίλοι μου όμως μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού! Υπάρχει όμως και μια ξεχωριστή, η ΦΙΚΗ μου!!!

Γράφει η Πηνελόπη Αθανασίου

 

Ενώ ήμουν φοιτήτρια στην εξωτική Σέρρες, αποφάσισα να πάρω επιτέλους εκείνο το έρμο το Lower, μιας και δεν τα είχα καταφέρει ως μαθήτρια. Εκεί λοιπόν γνώρισα την φίκη μου!!

Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή μου φάνηκε λίγο ξινή, αλλά κάθε άλλο!! Δεν αργήσαμε να κολλήσουμε και από τότε δεν ξεκολλήσαμε ποτέ!!!

Η επιβεβαίωση ήρθε όταν ήρθε για πρώτη φορά σπίτι μου και φάγαμε πατατάκια ξύδι…Φίλε πατατάκια ξύδι!! Δεν είμαι μόνο εγώ!!!

Όταν ρωτούσε η μία “τι θα φάμε;” η άλλη ήξερε  την απάντηση “πιτόγυρο με zero και κρεπα με zero”.. Αξία ανεκτίμητη!!! Μόνο εσύ μπορείς να με νιώσεις φίκη μου!!!

Περάσαμε, και περνάμε, τόσα μαζί!! Χαρές, λύπες, νεύρα, γέλια, κλάματα…Όλα μαζί!!!

Όταν έμεινα έγκυος χάρηκε πιο πολύ από εμένα!! Αυτό άλλωστε δεν είναι φιλία; Να χαίρεσαι με την χαρά του φίλου σου!!! Και να πονάς με τον πόνο του!

Δε θα ξεχάσω ποτέ την ημέρα που έφυγα  από τη Σέρρες!! Με πήγε στο ΚΤΕΛ, ήξερα ότι πίσω από τα γυαλιά της ήταν δυο ματιά βουρκωμένα, όπως και τα δικά μου, μόνο που τα δικά μου δεν κρύβονταν πίσω από ο τα γυαλιά της μυωπίας!!! Δεν ήθελα να την αφήσω από  την αγκαλιά μου!!! Η καρδιά μου χτυπούσε σαν τρελή και η μπέμπα από μέσα ακόμη πιο πολύ !!

Ο καιρός περνούσε, το μωρό μας ήρθε και μετά από λίγο ήρθε και εκείνη!!! Ένιωσα σαν παιδί που του έταξαν κάτι και του το έδωσαν!!!

Από την στιγμή που έφυγα δεν έχει περάσει ούτε μια μέρα που να μην μιλήσουμε… ούτε μια… Πολλές φορές απορούμε γιατί μιλάμε αφού ξέρουμε τι θα απαντήσει η μια στην άλλη!! Αφού είμαστε φίκες!!!

Είναι στιγμές που μου λείπει τόσο πολύ! Θέλω να πάω εκεί και να την κρατήσω αγκαλιά για να έχω έναν άνθρωπο δικό μου! Έναν άνθρωπο που ξέρει τι έχω χωρίς να το πω! Που ξέρει να με κάνει να γελάω με το  τίποτα!! Απλά με μια λέξη… κουρκουμπίνια…

Οι φίλοι δεν είναι μόνο αυτοί που είναι σε κοντινή απόσταση… Φίλοι είναι αυτοί που είναι μέσα σου… Και η φίκη μου είναι μέσα μου όσο μακριά και αν είμαι!! Και στην άλλη άκρη του κόσμου να είμαι ξέρει και ξέρω ότι πάντα η μια είναι εκεί για την άλλη!!! ΠΑΝΤΑ

 
Αυτό δεν είναι άλλωστε η φιλία;

Print Friendly

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.